Yrityksen historia

Koskenmyllyn Korjuu Oy:n juuret alkavat 80-luvulta, jolloin Timo Virtanen aloitti metsätyöt toimien metsurina. Seuraava askel oli hankkia oma traktori, jolla itse hakatut puut sai ajettua tienlaitaan. Koneurakointi oli alkanut.

Moottorisahalla puita kaataessaan kypsyi ajatus hakkuupään asentamisesta traktoriin. Valmet sai vuonna 1990 peräänsä nosturin ja sen päähän laitettiin riippumaan Keto -harvesterikoura.

Hyvin nopeasti alkoi traktorialustaisen harvesterin rajat tulla vastaan ja edessä oli ensimmäisen, oikean monitoimikoneen, hankkiminen. Vaihtoehtoja oli jo siihenkin aikaan useita. Ensimmäiseksi koneeksi valikoitui Valmet 901.

Pääsy Tehdaspuun töihin toi mukanaan myös mahdollisuuden laajentaa toimintaa. Ensimmäinen Valmet 901 oli varustettu harvennuksille hiukan kömpelöllä ”liukupuomi” -ratkaisulla, joten Timo hankki toisen nelipyöräisen Valmet 901:n, jossa oli liikeratanosturi.

Vuonna 2003 oli Tehdaspuun fuusioiden jälkeen syntynyt UPM Kymmene Oyj, joka haki ns. avainyrittäjiä huolehtimaan suurempien kokonaisuuksien puunkorjuusta. Metsäpalvelu Tavi Oy valikoitui avainyrittäjäksi Heinolan, Hartolan, Joutsan ja Sysmän maantieteeseen. Tällöin perustettiin myös Koskenmyllyn Korjuu Oy.

Vuodesta 2003 eteenpäin Koskenmyllyn Korjuu Oy on huolehtinut UPM Kymmene Oyj:n puunkorjuusta Heinolan alueella. Vuoden 2019 alusta lähtien yrityksen toimialueena on ollut Heinola, Hartola, Sysmä, Hämeenkoski, Asikkala, Lahti ja Nastola. Tällä hetkellä yrityksen palveluita ovat puunkorjuu- ja lähikuljetuspalvelut, metsäsuunnittelu, maanrakennustyöt ja työkoneiden maantiekuljetukset. Työllistämme välillisesti noin 35 henkilöä. Vuotuinen puunkorjuumäärä on n. 350 000 m3.

Ota yhteyttä

Viestisi on lähetetty onnistuneesti. Kiitos!
Lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudelleen.